St. Petersburg Sivil Havacılık Üniversitesi

St. Petersburg Sivil Havacılık Üniversitesi

St. Petersburg Sivil Havacılık Üniversitesinde 13 temel eğitim program bulunmaktadır. Üniversitede 7.500’den fazla yerli öğrenci, yurtdışından 800 den fazla öğrenciyle toplamda 10.000’den fazla öğrenci öğrenim görmektedir. 20. yüzyılın başlarında, Rusya’da havacılığın gelişmesinde tanınmış bir otorite olan Büyük Dük Alexander Mihayloviç Romanov’un girişimiyle, St. Petersburg’da uçuş teknik kompozisyonlarının hazırlanması için kurslar ve okullar kuruldu.

Rusya Üniversiteleri genelinde olduğu gibi Lisans, uzmanlık ya da Yüksek lisans eğitimleri için St.Petersburg Sivil Havacılık Üniversitesi tercih eden öğrencilerimiz ilk sene hazırlık fakültelerinde eğitim alıp yıl sonu yapılacak sınavda gerekli başarı puanına erişip Rusya Üniversite Hazırlık Sertifikası almak zorundadırlar.

Rusya’da eğitim alan Öğrenciler hazırlık fakültesinin ikinci döneminden itibaren ek dersler almaya başlarlar. Hazırlık fakültesinde alınacak dersler seçilecek lisans yada yüksek lisans bölümlerine göre değişmektedir

St. Petersburg Sivil Havacılık Üniversitesi Lisans Bölümleri

BölümlerRusça