St. Petersburg Amiral Makarov Denizcilik Üniversitesi

St. Petersburg Amiral Makarov Denizcilik Üniversitesi

St. Petersburg Amiral Makarov Denizcilik Üniversitesi St.Petersburg Amiral Makarov Devlet Denizcilik Üniversitesi 1876 yılında kurulmuştur. Rusya’nın en önemli üniversitelerinden bir tanesidir.

Üniversitede sadece Rus bilim adamları değil, aynı zamanda Polonya, Almanya, Bulgaristan, Küba, Çin, Vietnam, Kuzey Kore, Suriye, İran’ın en yüksek kalifikasyon uzmanları aracılığıyla tez danışmanları, lisansüstü çalışma, doktora çalışmaları yapmışlardır.

Genel olarak Rusya Federasyonu içerisindeki üniversitelerde de olduğu gibi Rusya St. Petersburg Amiral Makarov Devlet Denizcilik Üniversitesinde de ilk sene hazırlık şartlı konulmuştur. Hazırlık sınıfı dersleri ilk olarak Rusça dili üzerine yoğunlaşmıştır.

Ortama ikinci dönemden sonra ise seçmiş olduğu bölüm ile ilgili bölüm dersleri (Terimsel olarak) görmektedirler. Öğrenciler sene sonunda yapılacak olan hazırlık bitirme sınavı ile Rusya St. Petersburg Amiral Makarov Devlet Denizcilik Üniversitesi’nde lisans bölümüne başlayabilirler.

Moskova Lomonosov Devlet Üniversitesi Lisans Bölümleri

BölümlerRusça