St. Petersburg Pavlov Tıp Üniversitesi

St. Petersburg Pavlov Tıp Üniversitesi 1916 yılı itibari ile erkek öğrencilerin derslere katılımına izin vermiştir. Bugün aynı zamanda pek çok bilimsel faaliyetin de odak noktasında yer alan St. Petersburg Pavlov Devlet Tıp Üniversitesi, ismini 1904 senesinde Nobel Ödülü almayı başaran ilk Rus bilim insanı Ivan Pavlov’dan almaktadır.

Üniversite içerisinde bilim odaklı 6 adet öğrenme enstitüsü ve 5 bilimsel araştırma merkezi yer alır. Bugüne dek üniversiteye toplamda 25’ten fazla ülkeden yabancı öğrencilerin geldiği söylenebilir. Ana kampüs alanının şehir merkezine son derece yakın olması, öğrenciler adına büyük bir avantaj olarak değerlendirilir.

St. Petersburg Pavlov Tıp Üniversitesi

Üniversite içerisinde birçoğu katedral olan birkaç müze bulunmaktadır. Üniversite de, büyük bir temel kütüphane bulunurken bunun yanında, yüzme havuzu ve birçok spor salonuna sahiptir. Eğlence kompleksi, spor salonu ve dinlenme üssü gibi birçok olanağa sahiptir.

Akademisyen I.P. Pavlov’un adını taşıyan ilk St.Petersburg Devlet Tıp Üniversitesi, ülkenin önde gelen tıp üniversitelerinden biridir. Üniversitenin 75 bölümünde 5 binden fazla öğrenciye eğitim verilmektedir. Büyük bir üniversite hastanesi her gün ülkenin her yerinden hasta alıyor ve çok sayıda bilimsel departmanda çalışma tüm hızıyla devam etmektedir.

• Genel Tıp
  • Diş Hekimliği