Nijniy Novgorod Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi

Nijniy Novgorod Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi

Nijniy Novgorod Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi 1930 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren İnşaat ve Mimarlık bölümleri üzerine Rusya’daki Üniversiteler içerisinde saygın yerini kazanmıştır.

Nijniy Novgorod Devlet İnşaat Üniversitesi Rusya’ da ve Dünya’da inşaat-mimari alanında birçok başarıya ve dereceye layık görülmüştür. Volga nehrinin doğal yapısının bozulmasını önlemek ve restorasyonu için UNESCO ile birlikte ortak proje yürütülmektedir.

Nijniy Novgorod Devlet Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Üniversitesi her yıl çağdaş projeler için yarışmalar düzenlemektedir. Uluslararası bilimsel ve eğitim projelerine aktif katılım sağlayan Üniversite ”Araştırma ve Yeni Teknolojiler Dünya Fuarı” ‘nda altın ve gümüş madalya kazanmıştır.

Nijniy Novgorod Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Lisans Bölümleri

BölümlerRusçaYüksek Lisans