✓ Kuruluş ve Tarihçe: Saratov Devlet Tıp Üniversitesi, 1909 yılında kurulmuştur. Saratov kentindeki en eski ve en saygın tıp eğitim kurumlarından biridir. Tarih boyunca üniversite, birçok tanınmış doktor ve bilim insanı yetiştirmiştir.
✓ Eğitim Programları: Üniversite, lisans, yüksek lisans ve doktora programları dahil olmak üzere çeşitli tıp eğitim programları sunar. Genel tıp, diş hekimliği, eczacılık, pediatri, cerrahi, kardiyoloji gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış programlar mevcuttur.
✓ Fakülteler ve Bölümler: Saratov Devlet Tıp Üniversitesi, farklı fakülteler altında çeşitli tıp disiplinlerine odaklanmıştır. Örneğin, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi gibi.
✓ Klinik Pratikler ve Stajlar: Öğrenciler, eğitimleri sırasında çeşitli klinik ortamlarda pratik deneyim kazanırlar. Bu, hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri gibi sağlık hizmeti sunan kurumları içerir.
✓ Araştırma Faaliyetleri: Saratov Devlet Tıp Üniversitesi, tıp alanında çeşitli araştırma projeleri yürütmekte ve bilimsel makaleler yayınlamaktadır. Özellikle tıbbi araştırmalarda önemli katkılar yapmıştır.
✓ Uluslararası İşbirlikleri: Üniversite, uluslararası alanda birçok tıp kurumu ve üniversiteyle işbirliği yapmaktadır. Bu işbirlikleri, uluslararası öğrenci değişim programlarını, ortak araştırma projelerini ve uluslararası konferansları içerir.
Saratov Devlet Tıp Üniversitesi, yüksek kaliteli tıp eğitimi ve araştırma olanakları sunan köklü bir eğitim kurumudur. Üniversite mezunları, dünya çapında tıp alanında çeşitli kariyer fırsatlarına sahiptirler.
BÖLÜMLER | RUSÇA |
---|---|
GENEL TIP | |
GENEL TIP (ÇİFT DİL) | |
DİŞ HEKİMLİĞİ | |
ECZACILIK | |
KLİNİK PSİKOLOJİSİ |
Rusya’da Üniversite ve Dil eğitimi almak için hazırlamanız gereken evraklar aşağıda listelenmiştir. Detaylı bilgi için lütfen aşağıda bulunan formu doldurunuz.
Vizeden Sonra Rusya’ya Götürülecek Evrak Listesi
Not:
Rusya’da ki Üniversiteler içerisinde Dil Kursu, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerinde öğrenci vizesi gerekmektedir. Uzun dönem dil kursu, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri için ilk olarak çıkarılacak vize 90 günlüktür.Öğrenciler okumak istediği şehir ve üniversiteye kayıt işlemleri bittikten sonra 90 günlük vize 1 yıllık vizeye çevrilir.Bu işlemin yapılması için ise, 90 günlük vizenin bitim süresinden minimum 20 iş günü öncesinde üniversitenin yabancılar departmanına ya da danışmanına bilgi vermek zorundadır. Vize uzatımına pasaportunu vermeyen öğrenci ya da öğrenciler ülkeden çıkıp girme durumu yada tekrardan davetiye alma durumunda kalabilirler.
Dip Not: Diploma ve Transkript ’lerin asılları ve bu asılların arka kısmını Valilik veya Kaymakamlıktan Apostil yaptırılması gerekmektedir.
Rusya’daki Üniversitelerin genel davetiye çıkış süreleri 21-30 iş günüdür. Davetiye çıkarmak için ilk etapta sadece pasaportunuzun ilk sayfasının taranmış hali ya da fotokopisi yeterlidir.
Not:
Rusya Federasyonu içerisinde dil kursu, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri için öğrenci vizesi gerekmektedir. Rusya’daki Üniversitelerin genel davetiye çıkış süreleri 21-30 iş günüdür. Davetiye çıkarmak için ilk etapta sadece pasaportunuzun ilk sayfasının taranmış hali yada fotokopisi yeterlidir.
QS WORLD UNİVERSİTY RANKİNGS : 87
THE WORLD UNİVERSİTY RANKİNGS :
ACADEMIC RANKING OF WORLD UNİ :
YÖK’ten duyurulan 29 Mart 2024 tarihli yeni kararlar neticesinde; eğer yurtdışında eğitim almak istiyorsanız ve aldığınız eğitimin karşılığında Türkiye’ye geldiğinizde denklik işlemlerine başlamak istiyorsanız, aşağıda bulunan yönetmeliklere dikkat etmeniz gerekmektedir.
“Sıralamalarda ilk 400’de olan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek, ilk 1000’de olanlardan mezun olanlara YKS’ye girme şartı olmayacak”
Yükseköğretim Kurulu, yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin 15.03.2024 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin uygulamasında ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esasları belirleyerek yayınlandı. Belirlenen usul ve esaslara göre;
“Sıralamalarda ilk 400’de yer alan üniversilerden mezunlara doğrudan denklik, YKS’ye girme zorunluluğu yok”
Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen üç uluslarası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk proğramları dahil olmak üzere bütün proğramlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecekler.
Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk 1000’de yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak.
İlk 1000’de olan üniversitelerin, tıp,diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından mezun olanlar denklik için müracaat edecek ve başvurları daha önce olduğu gibi transkriptlerine göre bireysel olarak incelenerek karar verilecek.
İlk 1000’de yer almayan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından mezun olanların YKS’ye girme ve başarı zorunluluğu yerine getirme zorunluluğu var.
İlk 1000’de yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programların YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkripleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacaktır.
İlk 1000’de olmayan üniversteler için başarı sıralaması aranan programların ve asgari başarı sıralamaları şöyle;
✓ Tıp ( Sayısal) – 50 bin
✓ Diş Hekimliği (Sayısal) – 80 bin
✓ Eczacılık (Sayısal) – 100 bin
✓ Hukuk (Eşit Ağırlık) – 125 bin
Eğitim programları hakkında daha fazla bilgi almak için alt tarafdaki formu bize gönderebilirsiniz.
Pzt – Cmt: 9:00 – 19:00