Moskova Devlet Teknik Üniversitesi

MOSKOVA DEVLET TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ( BAUMAN)

Moskova Bauman Devlet Teknik Üniversitesi (Bauman MSTU), Rusya’nın en eski ve en prestijli teknik üniversitelerinden biridir.

✓ Kuruluş ve Tarih: Bauman MSTU, 1830 yılında Rus mühendis ve eğitimci Ivan Petrovich Bauman tarafından kurulmuştur. Üniversite, Rusya’da teknik eğitimin öncüsü olarak kabul edilir.

✓ Akademik Ün: Bauman MSTU, mühendislik ve teknik alanlarda yüksek kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetleriyle tanınır. Uzun bir geçmişe dayanan köklü bir akademik geleneğe sahiptir.

✓ Fakülteler ve Bölümler: Üniversite bünyesinde çeşitli mühendislik disiplinlerinde fakülteler ve bölümler bulunmaktadır. Bunlar arasında makine mühendisliği, uçak mühendisliği, uzay mühendisliği, elektrik mühendisliği, bilgisayar bilimi ve diğer teknik alanlar yer almaktadır.

✓ Uluslararası İşbirliği ve Değişim Programları: Bauman MSTU, uluslararası öğrenci ve akademisyen değişim programlarına aktif olarak katılarak uluslararası işbirliğini teşvik etmektedir. Ayrıca çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere İngilizce veya Rusça olarak eğitim imkanı sunmaktadır.

✓ Prestij ve Tanınma: Bauman MSTU, Rusya’da ve dünya çapında prestijli bir üniversite olarak kabul edilir. Mezunları, mühendislik alanında uluslararası alanda tanınmış uzmanlar ve liderler haline gelmiştir.

✓ Kampüs ve Tesisler: Üniversitenin Moskova’da geniş bir kampüsü ve modern eğitim tesisleri bulunmaktadır. Öğrencilere laboratuvarlar, atölyeler, kütüphaneler ve diğer öğrenme imkanları sunulmaktadır.

Bauman MSTU, mühendislik ve teknik alanlarda kariyer yapmak isteyenler için önemli bir eğitim kurumu olarak kabul edilir. Uzun bir geçmişe ve köklü bir akademik geleneğe sahip olması, öğrencilere kaliteli eğitim ve geniş kariyer fırsatları sunar.

Moskova Bauman Devlet Teknik Üniversitesi’nde okumanın bazı önemli avantajları:

✓ Prestij ve Tanınma: Bauman MSTU, Rusya’nın en eski ve en prestijli teknik üniversitelerinden biridir. Köklü bir akademik geçmişe ve uluslararası alanda tanınmış bir üne sahiptir. Bu, mezunlar için iş piyasasında önemli bir avantaj sağlar.

✓ Kaliteli Eğitim: Üniversite, mühendislik ve teknik alanlarda yüksek kaliteli eğitim sağlar. Deneyimli öğretim kadrosu, modern müfredatlar ve laboratuvarlar öğrencilere pratik beceriler kazandırır ve sektör gereksinimlerine uygun bir şekilde yetişmelerini sağlar.

✓ Geniş Kariyer Fırsatları: Bauman MSTU mezunları, mühendislik, havacılık, uzay endüstrisi, bilgisayar bilimi ve diğer teknik alanlarda geniş iş olanaklarına sahiptirler. Ulusal ve uluslararası firmalar, üniversitenin mezunlarını ararlar ve değerli uzmanlık becerilerine sahip olduklarına güvenirler.

✓ Uluslararası İşbirliği: Üniversite, uluslararası öğrenci ve akademisyen değişim programlarına aktif olarak katılarak uluslararası işbirliğini teşvik eder. Bu, öğrencilere farklı kültürleri deneyimleme ve uluslararası ağlar kurma fırsatı sunar.

✓ Moskova’da Bulunma Avantajı: Bauman MSTU, Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunur. Bu, öğrencilere kültürel ve sosyal etkinliklere kolay erişim sağlar ve büyük bir iş ve endüstri merkezinde staj ve kariyer fırsatları sunar.

✓ Teknolojik İmkanlar: Üniversitenin modern kampüsü ve tesisleri, öğrencilere en son teknolojiyi kullanarak eğitim almalarını sağlar. Bu, mezunların sektördeki gelişmeleri takip etmelerini ve rekabetçi kalabilmelerini sağlar.

Bu nedenlerden dolayı, mühendislik ve teknik alanlarda kariyer yapmak isteyenler için Moskova Bauman Devlet Teknik Üniversitesi, önemli bir tercih olabilir.

Moskova Devlet Teknik Üniversitesi Lisans Bölümleri ve Ücretleri;

UYGULAMALI MATEMATİK VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ3750$